Domain regisztráció

Miért szükséges, hogy legyen egy domain nevem, és milyen legyen?

A domain név az Ön Internetes címe. Ezen a címen lesz megtalálható az Internethasználók számára. Kiválasztása és regisztrálása az első lépés az Internetes megjelenés felé.

Ha már van Önnek regisztrált domain neve, az megkönnyíti a feladatunkat, mert ebben az esetben nagyon rövid idő alatt üzemképes lehet az Ön saját honlapja.

Ha még nincs domain név az Ön tulajdonában, akkor természetesen tudunk Önnek regisztrálni.

  • Bármilyen végződésű (.hu, .com, .net, .org, stb.) domain nevet tudunk regisztrálni az Ön számára.
  • A .hu magyar domain név hivatalos regisztrációs ideje 14 nap, kb. 17 nap múlva vehető használatba. A regisztráció díja 3 000 Ft + ÁFA, amely az első éves működést tartalmazza. A .hu domain név fenntartása az első évet követően 2 000 Ft +ÁFA/év.
  • A nemzetközi domain nevek esetében a regisztráció 1-2 nap, költsége 4 000 Ft + ÁFA/év.

A domain név kiválasztására elsődlegesen kétféle módszer létezik:

  • vagy a cégnév ismertségét erősítő,
  • vagy a tevékenységre/termékre utaló domain név célszerű.

Lehet, hogy ezt csúnyán hangzik kimondani, de az Interneten az Ön cége senkit nem érdekel. Ezért marketing szempontokból sokkal jobb választás egy termék/ szolgáltatás piacát megcélzó domain név, amely utal a céljára is.

Az ingyenes tárhelyekről és az ingyenes tárhely szolgáltatókról most ne is beszéljünk, hiszen mostanában egy magára valamit is adó cég nem ilyen (egy ingyenes tárhelyen lévő) honlappal fog nekiindulni meghódítani az Internetet, mert az Internetes világban így nem számítana megbízható és rendezett cégnek.

Ami érdekli az Interneten böngészőket, az elsősorban információ. Információkat, megoldásokat keresnek a problémáikra.

Lehet, hogy éppen az Ön cége tudja azt kínálni, amire egy lehetséges vásárlónak szüksége van? Ha igen,akkor ezt tudatni kell vele!

Visszatérve a lényegre: szükség van egy önálló, saját használatban lévő domain névre, amelynek (ha szükséges) természetesen a regisztrálás teljes ügyintézését is átvállaljuk Öntől.

Ha Ön elsősorban magyar ügyfelekre számít, akkor feltehetően a legjobb megoldás egy magyar felhasználóra utaló .hu végződésű domain nevet választani. A magyar regisztrációs szabályozás miatt egy frissen regisztrált domain név csak a regisztrációs eljárás befejezése után, körülbelül a kérelem benyújtásától számított 17-20. napon lesz használható (kivéve prioritásos igény).
Ha a nemzetközi piacot célozza meg, vagy egyszerűen egy gyorsabb és gördülékenyebb megoldást szeretne választani, akkor talán érdemesebb egy nemzetközi (.com, .net, .org, stb.) végződésű nevet regisztrálni. Nemzetközi domain neveknél a regisztrálás azonnali (24 órán belüli).

Leave a Reply