Honlapkészítés, webdesign

Honlapkészítés-webdesign címszavakban

Webdesign/Honlapkészítés:

Egy honlap elkészítése nem az Interneten kezdődik! Ha ezzel most meglepetést okoztunk Önnek, akkor lehet, hogy még időben vagyunk ahhoz, hogy az Ön Internetes megjelenése valóban nagyszerű legyen!
Amikor egy elkészült website az Interneten elérhető lesz, az már csak a végső, befejező fázisa a tervező és előkészítő munkának.

Egy honlap “élete” a tervezéssel kezdődik, és az üzleti elvárások, online marketingterv teljesülésekor kap új értelmet.

“Természetesen” egy jó weboldalnak szépnek is és könnyen használhatónak is kell lennie. Elég szépnek ahhoz, hogy a vásárló meggyőződjön arról, hogy jó helyen jár, amikor el szeretné költeni a pénzét, és elég könnyen használhatónak ahhoz, hogy ezt a pénzköltést különösebb fáradtság nélkül megtehesse. De nem szabad, sőt semmiképpen nem megengedhető, hogy a szépség, a “túldesignolás” elvonja a figyelmet funkcionalitásról, a jól megszerkesztett tartalomról, mert akkor a honlap üzleti céljai nem tudnak teljesülni!

Weboldalak tartalma:

Ma már bizonyítást nyer, hogy a designnal szemben a weboldalak tartalma az, ami alapján a lehetséges vásárlók a vásárlási döntéseiket meghozzák. Nagyon fontos feladat annak eldöntése, hogy milyen információt tartalmazzanak a weboldalak, és milyen gyakran legyenek frissítve, aktualizálva.

Általában elmondható, hogy a láthatóan nagyon régen frissített weboldalak riasztólag hatnak a látogatókra. Abból nagyon könnyen azt a következtetést vonhatják le, hogy ezzel a website-al nem törődik senki. Akkor meg mit keresek itt, és miért vásároljak itt? Hogy az Ön honlapjának milyen gyakori frissítés lenne a célszerű, ezt természetesen meg tudjuk beszélni az Ön igényeinek és termékskálájának vagy szolgáltatásainak a figyelembe vételével.

Használhatóság:

Nem keresztrejtvényt akarok fejteni, csak böngészni a honlapodon!

Ez a felkiáltás már rengetegszer elhangzott és manapság is gyakran elhangzik néhány navigációhiányos weboldalat meglátogatva.

Egy weboldal akkor jól használható, ha a navigációja/menürendszere egyszerű, könnyen kezelhető, és a látogató könnyedén el tudja érni azt a célt, amiért ellátogatott oda.

Egy látogatónak az a legfontosabb, hogy mindent egyszerűen megtaláljon, ne kelljen sokáig és bonyolultan keresgélnie és ne legyen keresztrejtvény szintű fejtörőkre kényszerítve, hogy rájöjjön, hogyan juthat el egyik oldalról a másikra. A másik nagyon fontos elvárás pedig, hogy különösebb erőfeszítés nélkül megtehesse azt, amiért ellátogatott az Ön honlapjára. Ha ez vásárlás, akkor vásárolhasson, rendelhessen, de ha csak információkat keresett, akkor azt is megtalálja.

Egy weboldal halála = a navigáció bonyolultsága/ nehezen kezelhetősége és a kereshetőség hiánya.

Ha két-három kattintáson belül még mindig nem tudom, hogy ki ez a cég és mivel foglalkozik, akkor az a honlap, amelyik ezt produkálja, NULLA értékű! A konkurencia csak egy kattintásnyira van, és Önnek lehet, hogy csak 15 másodpercnyi ideje van, hogy meggyőzze a látogatót, hogy Önt részesítse előnyben!

Leave a Reply