Honlapkészítés, webdesign,  WordPress

WordPress sablon (template) design

Miért kell a WordPress alapú weboldalhoz sablon?

A WordPress is, mint általában a modern tartalomkezelő rendszerek, alapvetően template, azaz sablon alapján építi fel a megjelenését. A blog vezérléséért, a funkciók működtetéséért a tartalomkezelő rendszer adatbázisa a felelős, míg a megjelenésért (a designért) a honlap sablon.

Számos ingyenes sablon érhető el az Interneten, a WordPress weboldalán is.

Ezek általában nagyon jól használhatóak. Vannak olyanok, amelyeknek a megjelenés az erősségük, vannak olyanok, amelyeknek a funkcionalitás, és természetesen össze is lehet kombinálni a kettőt.

Milyen sablont célszerű választani?

A WordPress esetében a sablonválasztás szempontjait alapvetően a megcélzott design és a tervbe vett funkcionalitás összessége határozza meg.

Napjainkban szinte a legfontosabb szempont, hogy a megjelenés professzionális legyen,a funkcionalitás pedig szükség szerint bővíthető.

Természetesen akármelyik témát választjuk, nem mulaszthatjuk el a template megjelenésének személyre szabását. Ha úgy választottunk sablont, hogy a színei alapvetően megfelelnek az elképzeléseinknek, akkor is a megjelenő képeket ki kell cserélni a sajátjainkra, adott esetben a céglogót el kell helyezni az oldalon belül egy jól látható helyen, lehet, hogy egy kicsit mégis módosítani kell a színeken vagy a szöveg megjelenésén, stb.

Gyakorlati tapasztalat

Hosszú évek óta foglalkozom WordPress designnal és fejlesztéssel. Körülbelül 150 WordPress projektet illetve honlapot indítottunk el. Tapasztalataim alapján biztosan állíthatom, hogy egy WordPress oldal teljes testreszabása egy olyan feladat, amit egy, a honlapkészítés világában járatlan kezdő nem tud tökéletesen elvégezni.

Javaslom Önnek, hogy válasszon honlapkészítési csomagjaink közül, és indítsa honlapját professzionális designnal.

Leave a Reply